Presadzovanie spoločných záujmov na poli EÚ - príklad Vyšehradskej skupiny - Bartová, Hana; Antal, Jarolím, 1986-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Vyšehradská skupina oslávila vo februári 2016 svoje 25. výročie. Založená pôvodne tromi post sovietskymi krajinami stredoeurópskeho regiónu, prešla v priebehu rokov radom výziev. Nie len vstupom do Európskej únie však dokázala svoj význam. Diplomová práca sa zaoberá rozsahom a silou tohto regionálneho zoskupenia. Jej cieľom je zhodnotiť do akej miery využívajú krajiny Vyšehradskej skupiny túto platformu k presadzovaniu spoločných záujmov v rámci Európskej únie. Pre dosiahnutie tohto cieľa budem využívať metódu klasifikačnej analýzy, kde v rámci troch skúmaných oblastí, energetická bezpečnosť, kohézna politika a migrácia, budem sledovať konkrétne spoločné záujmy.
Vedoucí práce: Jarolím Antal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses