Výjezdový cestovní ruch Běloruska - Stoma, Lizaveta (2016)
Tato práce se zaměřuje na cestovní ruch v Bělorusku. Cílem bakalářské práce je popsat základní trendy vývoje výjezdového cestovního ruchu Běloruska, současný a budoucí stav výjezdového CR, pomocí dotazníkového šetření a rozhovorů s odborníky v cestovním ruchu ověřit vymezené trendy. Bakalářská práce se skládá ze čtyř hlavních kapitol. Výsledkem práce je určení hlavních specifik a trendů v oblasti výjezdového CR Běloruska, charakteristika typického běloruského turisty-účastníka výjezdového CR. Na závěr jsou shrnuty zjištěné současné a budoucí trendy v oblasti běloruského výjezdového CR, porovnány výsledky, získáné pomoci sekundárního a primárního šetření.