Porovnání Java EE frameworku EJB a Spring - Kadlec, Petr; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Šlajchrt, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Práce se zabývá porovnáním základních rysů a stylu vývoje s technologiemi Spring a Java EE. Oba frameworky slouží k tvorbě podnikových aplikací na platformě Java. Nástroje jsou porovnávány z hlediska přístupu a implementace řešení typických oblastí každého podni-kového informačního systému. Patří sem práce se základními komponentami aplikační logiky, oblast práce s databází, zabezpečení, řešení prezentační vrstvy, webových služeb či testování. Součástí práce jsou také ukázkové aplikace, na kterých jsou některé popisované rysy obou technologií předve-deny. V práci se také nachází přehled a popis některých chystaných novinek, které by měly být součástí nadcházejících verzí obou frameworků. V době psaní práce se jedná o verze Spring 5 a Java EE 8.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses