Účetní řešení reorganizace a její dopady na účetní výkaznictví v ČR - Novotná, Lenka (2016)
Práce popisuje řešení úpadku formou reorganizace v českých legislativních podmínkách z účetního a okrajově i z právního hlediska. V úvodu práce je popsán proces reorganizace a jsou v rámci něj vymezeny nejzákladnější pojmy, se kterými je možné se v této oblasti setkat. V hlavní části práce je popsáno několik možných způsobů provedení reorganizace. V závěru práce jsou tyto způsoby zanalyzovány na již ukončených insolvenčních řízení, včetně stanovení podílů uhrazených dluhů danými způsoby provedení reorganizace.