Globální terorismus a nová média : Případová studie Islámský stát - Fialová, Tereza (2017)
Diplomová práce Globální terorismus a nová média: Případová studie Islámský stát zkoumá využití moderních komunikačních prostředků a technologií globálními teroristy na případu teroristické organizace Islámský stát. Hlavní hypotézou práce je tvrzení, že Islámský stát využívá velmi propracovanou komunikační strategii, která v kombinaci s novými technologiemi umožňuje jeho globální rozsah. Svými propagandistickými metodami se snaží manipulovat publikem, přilákat potenciální stoupence, a naopak demoralizovat a zastrašovat své nepřátele. Kombinace dvou metod kvalitativního výzkumu, případové studie a tematické analýzy, umožnila detailnější zkoumání komunikační strategie Islámského státu a jeho propagandistických sdělení ve vybraném vzorku dat.