Analýza a řešení osobní dopravy na relaci Zliv-České Budějovice - Voglová, Eva (2017)
Práce se zaměřuje na analýzu poptávky po dopravě na relaci Zliv-České Budějovice. Jejím cílem je vytvořit návrh opatření pro řízení veřejné a osobní dopravy v této lokalitě na základě analýzy apriorní a aposteriorní poptávky. Podkladem pro metodický postup je zpracování a nastudování odborné literatury se zaměřením na dopravu a pojmy s ní spojené. Nedílnou součástí metodického postupu jsou kvalitní data získaná od obyvatel žijících a pohybujících se na relaci Zliv-České Budějovice. Použitá metoda umožňuje analyzovat rozdíly mezi reálnou a požadovanou poptávkou po dopravě. Výsledky této práce pomohou k efektivnímu řízení veřejné dopravy tak, aby se zvýšila atraktivita veřejné dopravy na dané relaci a jako důsledek se zmírní negativní vlivy na životní prostředí ostatních druhů dopravy.