Kultúrna diplomacia Slovenska v rámci predsedníctva v Rade EÚ - Ihnátová, Ivana; Peterková, Jana, 1971-; Jeřábek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Hlavnou témou bakalárskej práce je kultúrna diplomacia Slovenska počas jeho predsedníctva v Rade EÚ, ktoré sa konalo v druhej polovici roku 2016. Napriek tomu, že predsedníctvo predstavovalo pre Slovensko neľahkú úlohu, prinieslo mu taktiež príležitosť prezentovať svoje umenie a kultúru širšiemu publiku a zviditeľniť sa na medzinárodnej scéne. Cieľom práce je teda charakterizovať kultúrnu diplomaciu počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ, popísať jej jednotlivé aktivity, kultúrny program a zhodnotiť jej celkovú úspešnosť. Prvá kapitola práce sa zaoberá samotným pojmom kultúrna diplomacia, jeho definovaním, umiestnením kultúrnej diplomacie v systéme zahraničnej kultúrnej politiky, vzťahom kultúrnej a verejnej diplomacie atď. Druhá kapitola sa zameriava na kultúrnu diplomaciu Slovenska, jej aktérov, stratégiu a nástroje, pričom taktiež poukazuje na odlišnosť medzi kultúrnou diplomaciou malých a veľkých štátov. Tretia a zároveň záverečná časť už konkrétne rozoberá kultúrnu diplomaciu Slovenska v rámci predsedníctva v Rade EÚ.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses