Analýza analytických nástrojů pro podporu manažerských rozhodování - Kurdyukov, Mykyta (2017)
Diplomová práce se věnuje porovnávání analytických výkonných nástrojů pro vizuální analýzu dat v kontextech Business Intelligence a Corporate Performance Management. První část práce je věnována popisu konceptu Business Intelligence, který částečně může být zdrojem pro čerpání vstupních dat pro analýzu, jeho komponenty a architekturu. Další část je analýzou konceptu Corporate Performance Management, jeho jednotlivých komponent a vlivu používání analytických nástrojů pro klíčová manažerská rozhodnutí. Teoretická část práce bude postavena na syntéze poznatků získaných studiem odborné literatury a odborných článků. Praktická část diplomové práce bude zaměřená na vyzkoušení vybraných analytických nástrojů na základě stanovených metrik v agendách Corporate Performance Management. V rámci této práce bude prozkoumaná funkcionalita nástrojů, zaměřená na tvorbu a prezentace pracovních panelů s cílem připravit podklady pro manažerská rozhodování. Pro účely srovnání těchto nástrojů bude definována metodika, která bude komplexně hodnotit vybrané analytické nástroje na základě relevantních kritérií a stanovených vah. Hlavním přínosem této diplomové práce je výsledek analýzy porovnání hlavních možností analytických nástrojů s vedoucím postavením na celosvětovém trhu.