Porovnání leasingu a úvěru při koupi automobilu společností Pneuservis, s.r.o. - Pršalová, Marcela (2017)
Hlavním cílem bakalářské práce je komparace leasingu a úvěru při pořízení automobilu právnickou osobou. Na začátku práce je charakterizován dlouhodobý majetek, způsoby pořízení a financování. Následuje charakteristika leasingu, druhy leasingu, legislativní vymezení, účtování leasingu a porovnání výhod a nevýhod leasingu. Další kapitola se zabývá úvěrem, jeho systematizací, druhy bankovního úvěru, legislativním vymezením, účtováním úvěru a porovnáním jeho výhod a nevýhod. Pátá kapitola pojednává o vývoji leasingu a úvěru v České republice. Šestá kapitola je věnována popisu podnikatelského subjektu a pořizovanému dlouhodobému majetku. Sedmá kapitola popisuje metody, na které budou v osmé kapitole aplikovány nabídky leasingu a úvěru. V závěru dojde ke zhodnocení výsledků a doporučení výhodnějšího způsobu financování.