Porovnání leasingu a úvěru při koupi automobilu společností Pneuservis, s.r.o. - Pršalová, Marcela; Pevná, Jana; Turek, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Hlavním cílem bakalářské práce je komparace leasingu a úvěru při pořízení automobilu právnickou osobou. Na začátku práce je charakterizován dlouhodobý majetek, způsoby pořízení a financování. Následuje charakteristika leasingu, druhy leasingu, legislativní vymezení, účtování leasingu a porovnání výhod a nevýhod leasingu. Další kapitola se zabývá úvěrem, jeho systematizací, druhy bankovního úvěru, legislativním vymezením, účtováním úvěru a porovnáním jeho výhod a nevýhod. Pátá kapitola pojednává o vývoji leasingu a úvěru v České republice. Šestá kapitola je věnována popisu podnikatelského subjektu a pořizovanému dlouhodobému majetku. Sedmá kapitola popisuje metody, na které budou v osmé kapitole aplikovány nabídky leasingu a úvěru. V závěru dojde ke zhodnocení výsledků a doporučení výhodnějšího způsobu financování.
Vedoucí práce: Jana Pevná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: investiční majetek; finanční leasing; úvěry; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; capital assets; financial leasing; credit; bachelor's theses