Český textilní a oděvní průmysl ve světovém kontextu - Špírková, Petra; Jiránková, Martina, 1967-; Straková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato bakalářská práce vytváří přehled o vývoji textilního a oděvního průmyslu mezi léty 1993 a 2015 v mezinárodním kontextu. První část přibližuje historii těchto odvětví a další teoretické znalosti, které jsou nezbytné pro porozumění dalším kapitolám. Druhá část bakalářské práce poskytuje informace o největších vývozcích textilu a oděvů ve světě ve sledovaném období. Poslední kapitola, věnovaná postavení České republiky, kromě vývoje exportů textilu a oděvů přibližuje také pohled českých textilních firem na světovou krizi z let 2008/2009 a navrhuje strategie, jejichž prostřednictvím by český textilní a oděvní průmysl mohl obstát v konkurenčním prostředí.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses