Podnikatelský plán - Kuchárová, Kateřina (2017)
Cílem bakalářské práce je zpracování podnikatelského plánu zabývajícího se zřízením ryze pánského holičství neboli tzv. Barber Shopu v centru města Tábora a jeho ekonomické zhodnocení metodou finanční analýzy. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou popsány základní pojmy týkající se podnikání, specifika malých a středních podnikatelů a především struktura podnikatelského plánu. Detailně jsou vysvětleny jednotlivé metody jako PEST analýza, Porterův model pěti sil a SWOT analýza. V praktické části jsou jednotlivé teoretické poznatky aplikovány na založení pánského holičství. Výsledný podnikatelský plán slouží k posouzení reálnosti a životaschopnosti záměru.