Strategická analýza podniku - Kökényová, Kateřina (2017)
Cílem diplomové práce Strategická analýza podniku je provedení komplexní analýzy současného stavu společnosti TIPAFROST a.s. Teoretická část práce je věnována popisu základních pojmů strategického řízení a především analýz vnitřního a vnějšího prostředí. V praktické části jsou aplikovány teoretické poznatky k vypracování již zmíněných analýz. Výsledné faktory budou zaneseny do SWOT analýzy, kde bude jejich síla a pozice ve společnosti zhodnocena za pomocí IFE a EFE matice. Výsledky jsou shrnuty v TOWS matici, díky které je společnosti navržen strategický přístup. Zvolená strategie a konkrétní doporučení pro budoucí rozvoj slouží managementu společnosti.