Strategická analýza podniku - Kökényová, Kateřina; Fiala, Roman, 1981-; Tyráček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Cílem diplomové práce Strategická analýza podniku je provedení komplexní analýzy současného stavu společnosti TIPAFROST a.s. Teoretická část práce je věnována popisu základních pojmů strategického řízení a především analýz vnitřního a vnějšího prostředí. V praktické části jsou aplikovány teoretické poznatky k vypracování již zmíněných analýz. Výsledné faktory budou zaneseny do SWOT analýzy, kde bude jejich síla a pozice ve společnosti zhodnocena za pomocí IFE a EFE matice. Výsledky jsou shrnuty v TOWS matici, díky které je společnosti navržen strategický přístup. Zvolená strategie a konkrétní doporučení pro budoucí rozvoj slouží managementu společnosti.
Vedoucí práce: Roman Fiala
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: strategický management; management [obor dipl. práce]; strategická analýza; SWOT analýza; TOWS matice; diplomové práce; strategic planning; master's theses