Podnikatelský plán - Sodomová, Aneta (2017)
Cílem této bakalářské práce je sestavení podnikatelského plánu a provedení ekonomické analýzy pro společnost s ručením omezeným. Práce je rozdělena na dvě části. První, teoretická, definuje základní pojmy jako podnikání či podnikatel, detailně popisuje strukturu podnikatelského plánu, zakladatelský rozpočet a základní účetní výkazy. Druhá část, praktická, aplikuje všechny tyto poznatky do praxe. Účetní výkazy jsou se-staveny ve třech variantách: v optimistické, realistické a pesimistické. V závěru práce je shrnuto, jestli je podnik schopen být profitabilní, a jestli se tento druh podnikání vůbec vyplatí.