Vplyv náboženstva na izraelsko-palestínsky konflikt - Muráňová, Petra; Havlová, Radka, 1975-; Hlavsová, Aneta, 1989-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Bakalárska práca sa zaoberá vplyvom náboženstva na izraelsko-palestínsky konflikt, a to konkrétne na troch úrovniach. V prvom rade skúma vplyv náboženstva v historickom priebehu tohto konfliktu, ďalej náboženské vplyvy pôsobiace na politické strany a hnutia na oboch jeho stranách, ako na hlavných aktérov rozhodujúcich o priebehu konfliktu a tiež analyzuje vplyv náboženstva na jeden z dielčích problémov izraelsko-palestínskeho konfliktu, na otázku mesta Jeruzalem. Výsledkom bakalárskej práce je zistenie, že vplyv náboženstva na izraelsko-palestínsky konflikt nie je marginálny, ale naopak náboženstvo do značnej miery ovplyvňuje jednak udalosti konfliktu ako aj pohľad jednotlivých aktérov naň.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses