Rozvoj cestovního ruchu v Třešti na základě hipoturistiky - Florianová, Marie (2017)
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretický celek dešifruje obecnou terminologii cestovního ruchu, předpoklady, potenciál a tvorbu turistického produktu. Praktická část analyzuje nynější situaci cestovního ruchu v Třešti. Cílem práce je navržení nového turistického produktu z provedených rozborů a dotazníkových šetření. Záměrem práce je prodloužení stávající délky pobytu turistů. Je využito přírodního potenciálu, kterým toto město disponuje, přičemž je kladen důraz na trvale udržitelný rozvoj. Produkt stojí na rozboru předpokladů, vzájemné kooperaci subjektů, bere v úvahu dva stávající segmenty hostů (mladé páry, rodiny s dětmi) a zohledňuje současné preference