Strategická analýza vybraného podniku - Vítková, Renata; Fiala, Roman, 1981-; Hedija, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Tato diplomová práce pojednává o strategické analýze zemědělského podniku - AGRO Dolní Kralovice, s. r. o. Cílem je zpracovat strategickou analýzu daného podniku, zhodnotit výsledky a na jejich základě navrhnout možná doporučení či případné změny. K naplnění cíle jsou identifikovány silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby vybraného podniku. K tomuto účelu práce využívá analytických metod, a to analýzy vnějšího, konkurenčního a vnitřního prostředí. Metodicky práce staví na kvalitativním výzkumu. První část práce zahrnuje teoretické poznatky o oblasti strategického řízení a vybraných strategických analýzách. Druhá část práce je založena na cíli - zpracovat strategickou analýzu, provést externí a interní analýzu a zhodnotit její výsledky. Dále tato práce obsahuje informace o zemědělském odvětví jako takovém, zachycuje jeho postupný vývoj a změny, které nastaly, ať už pozitivní či negativní. Výstupy a výsledná doporučení lze plně využít pro potřeby managementu.
Vedoucí práce: Roman Fiala
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: strategický management; management [obor dipl. práce]; strategická analýza; SWOT analýza; PEST analýza; interní analýza; externí analýza; diplomové práce; strategic planning; master's theses