Pozice Kypru v EU - Honsová, Eliška; Jiránková, Martina, 1967-; Straková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato bakalářská práce ve třech kapitolách zkoumá pozici Kyperské republiky v Evropské unii. První kapitola charakterizuje Kypr jako zemi rozdělenou na dvě části, která se i přes tuto skutečnost stala členem EU. Pozornost je věnována dřívějším i současným snahám Kypr sjednotit, zmiňován je též proces vstupu Kypru do měnové unie a předsednictví Kypru v Radě EU. Druhá kapitola srovnává Kypr s ostatními členskými zeměmi EU za pomoci geografických, demografických, politických a především ekonomických ukazatelů, a to v období před propuknutím finanční krize v roce 2008. Třetí kapitola sleduje změny v těchto ukazatelích po roce 2008 a v krátkosti popisuje i makroekonomický ozdravný program Kypru.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses