Komparace daňových systémů České republiky a Spolkové republiky Německa - Smolíková, Michaela (2017)
Klíčovým tématem mé bakalářské práce je charakteristika daňového systému České republiky, charakteristika daňového systému Německa a jejich následná komparace. Mým cílem je vzájemně porovnat jednotlivé systémy. Práce je rozdělena na tři části. V první části se věnuji daňové teorii. Druhá část je detailněji zaměřena na český a německý daňový systém. Závěrečná třetí část obsahuje komparaci daňových systémů pomocí makroekonomických ukazatelů a výpočty, které znázorňují daňové zatížení potencionálního zaměstnance a zaměstnavatele.