Světová cena ropy a její vliv na ekonomiku Ruské Federace - Suetina, Anna; Jiránková, Martina, 1967-; Hasík, Gabriel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jaký dopad a zda vůbec má světová cena ropy na hospodářství Ruské federace. První kapitola se zaměřuje na všeobecné znalosti o ropě a vývoj její ceny. Druhá část první kapitoly obsahuje historii a současnost mezinárodního obchodu s ropou, jež navazují na historii světové ekonomiky. Druhá kapitola je věnovaná charakteristice ropného trhu Ruské federace a významu ropného odvětví pro ekonomiku RF. Poslední kapitola zkoumá vliv světové ceny ropy na jednotlivé části hospodářství RF: výkonnost ekonomiky, cenovou hladinu a zahraniční obchod. Závěr obsahuje stručný přehled dynamiky ceny ropy a zkoumaných vztahů.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses