Jak efektivně využít vytvořené vlastní zdroje financování pomocí inovací - Jirků, Kateřina (2017)
Cílem diplomové práce je stanovení konkrétní inovace, kterou bude podnik financovat z vlastních zdrojů. Ke stanovení inovace jsou analyzována aktiva a pasiva podniku za stanovené období 6 let. Analýza je provedena v letech 2011 až 2016 po-mocí horizontální a vertikální analýzy. Vedle majetku a zdrojů financování je provedena analýza zdrojů v podniku prostřednictvím VRIO analýzy. VRIO analýza hodnotí zdroje a stanovuje, ve které oblasti by mělo nastat zlepšení. Dále je zmíněn již proběhnutý inovační proces ve společnosti a jeho financování. Také je provedeno srovnání s konkurencí. V poslední řadě je vytvořen strukturovaný rozhovor, který je realizován s vedením společnosti. Pomocí rozhovoru jsou navrženy možnosti, na které podnik může využít vlastní zdroje a je vybrána konkrétní inovace. Zmíněn je i způsob jejího zavedení do podniku.