Vztahy Číny a Izraele v kontextu transferů zbraní a technologií - Fridrichová, Hana (2017)
Tato práce se zabývá bilaterálními vztahy Čínské lidové republiky a Státu Izrael. Cílem práce je odpovědět na otázku jak transfery zbraní a technologií tyto vztahy ovlivňují. Tuto otázku budeme řešit na pozadí dvou přerušených obchodů na dodávku vojenského materiálu Číně, a to konkrétně systému AWACS Phalcon a modernizace bezpilotních letadel Harpy. Po provedení analýzy bylo zjištěno, že přerušení kontraktů vedlo ke krátkodobému ochlazení vzájemných vztahů a způsobilo, že Izrael přerušil dodávky veškerých zbraní Číně.