Vztahy Číny a Izraele v kontextu transferů zbraní a technologií - Fridrichová, Hana; Havlová, Radka, 1975-; Machoň, Miloslav, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato práce se zabývá bilaterálními vztahy Čínské lidové republiky a Státu Izrael. Cílem práce je odpovědět na otázku jak transfery zbraní a technologií tyto vztahy ovlivňují. Tuto otázku budeme řešit na pozadí dvou přerušených obchodů na dodávku vojenského materiálu Číně, a to konkrétně systému AWACS Phalcon a modernizace bezpilotních letadel Harpy. Po provedení analýzy bylo zjištěno, že přerušení kontraktů vedlo ke krátkodobému ochlazení vzájemných vztahů a způsobilo, že Izrael přerušil dodávky veškerých zbraní Číně.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses