Role EGAPu a vybraných ECAs v pojišťování v mezinárodním obchodě - Kupcová, Barbora (2017)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu Role EGAP a vybraných ECAs v pojišťování v mezinárodním obchodě. Cílem bakalářské práce je definovat roli EGAP v exportním pojišťování s ohledem na další vybrané ECAs v souvislosti s nastavením výše pojistných sazeb. Dílčím cílem je výstup provedené analýzy spočívající v doporučení společnosti EGAP, zdali by bylo vhodné pojistné sazby v budoucnu upravit, popřípadě ponechat. Vzhledem k obsahové náročnosti je kladen důraz pouze na jeden typ pojistného produktu, označovaný jako typ D Pojištění vývozního odběratelského úvěru.