Komparace náborového procesu v soukromé a státní sféře. - Hollovičová, Tereza; Legnerová, Kateřina, 1965-; Němec, Otakar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem diplomové práce je analyzovat proces náboru v soukromé a státní sféře a porovnat jeho komplexnost, pružnost a efektivnost. Na základě provedené komparativní analýzy budou tyto přístupy k získávání a výběru zaměstnanců porovnány v rámci dvou zcela odlišných prostředí pro zaměstnávání zaměstnanců, a to v soukromé nadnárodní společnosti Clearstream, s.r.o. na jedné straně a Finančním úřadě pro hl. město Prahu na straně druhé. První část této práce se zabývá teoretickým vymezením problematiky získávání a výběru pracovníků. Praktická část se věnuje analýze získávání a výběru zaměstnanců v soukromé a státní sféře. Na základě dat získaných systematickým pozorováním praktických postupů a studií příslušných interních zdrojů je posouzena atraktivita těchto institucí na trhu práce a odlišné přístupy k náboru pracovníků. Vyústěním praktické části je vyvození základních rozdílů mezi soukromou a státní sférou, zhodnocení vhodnosti a efektivity využívaných metod a doporučení vedoucí k případnému zlepšení přijímacích procesů.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses