Motivace dobrovolníků působících v neziskové organizaci - Pernicová, Denisa (2017)
Hlavním cílem bakalářské práce je komplexní analýza a následné zhodnocení motivace dobrovolníků u vybraného dobrovolnického programu. Dalším cílem je navrhnutí vhodných metod oceňování a odměňování dobrovolníků pro koordinátora. V teoretické části se zabývám převážně tématem dobrovolnictví a motivací. Na základě získaných teoretických znalostí zpracovávám v praktické části motivaci dobrovolníků u vybraného výzkumného vzorku, zabývám se tím, jak koordinátor s dobrovolníky pracuje, a navrhuji vhodná opatření ke zlepšení. Data jsem získala na základě dotazníkového šetření a osobního polostrukturovaného rozhovoru s dobrovolníky z Programu 5P. Závěrem práce je porovnání, hodnocení a interpretace získaných dat.