Tvorba pluginů pro NetBeans - Vondráček, Ladislav; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Vondráček, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tématem této diplomové práce je analýza technologií zásuvných modulů, pluginů. Cílem práce je popis této technologie se zaměřením na využití ve vývojovém prostředí NetBeans, a demonstrace technologie formou příkladového vývoje pluginu pro NetBeans. První část je věnovaná teoretické analýze obecných principů pluginů, důvodům a způsobům využití této technologie v současných softwarových aplikacích. Dále jsou rozebírány možnosti využití pluginů ve vývojovém prostředí NetBeans a způsoby jejich návrhu, vývoje a distribuce. Druhá část je věnována implementaci pluginu pro NetBeans demonstrující popsané technologie a postupy. Výsledkem implementace je plugin pro NetBeans, který umožňuje pokročilou editaci dokumentačních komentářů Javy v editoru HTML typu WYSIWYG přímo z prostředí NetBeans. Výsledný plugin, zdrojové kódy a dokumentace, je součástí přílohy této práce. Práce je součástí kolekce závěrečných prací věnované tématu platformy NetBeans, na tyto práce je v textu odkazováno.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses