Mimosoudní řešení spotřebitelských sporů - Šístková, Veronika; Zeman, Jiří; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá mimosoudním řešením spotřebitelských sporů v České republice a ve Velké Británii. Cílem práce je analyzovat a porovnat tento systém ve vybraných zemí. Zjišťuje, jaké jsou rozdíly mimosoudního řešení spotřebitelských sporů, přestože obě země jsou členem Evropské unie a implementovaly směrnici EU o alternativním řešení spotřebitelských sporů. Tato práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá ochranou spotřebitele a výhodami i nevýhodami mimosoudního řešení sporů. V druhé kapitole je práce zaměřena na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů v ČR z hlediska legislativy, pravidel pro postupy řešení sporů, forem řešení sporů a příslušných orgánů. Třetí kapitola se také zabývá mimosoudním řešením spotřebitelských sporů, ale z pohledu Velké Británie.
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses