Argentinská gastronomie z hlediska nabídky a poptávky v Praze - Štajnerová, Karolína (2017)
Hlavním cílem této bakalářské práce je analyzovat nabídku a poptávku po argentinské gastronomii v Praze a zhodnotit jejich vzájemný vztah. Teoretická část práce se zabývá základními pojmy a jejich definicemi, které tvoří východiska pro část praktickou. První kapitola vysvětluje význam cestovního ruchu, stravovacích služeb a gastronomie. Druhá kapitola je věnována samotné argentinské gastronomii, typickým surovinám, tradičním pokrmům a také stravovacím zvyklostem. Praktická část obsahuje 3 kapitoly a zahrnuje analýzu nabídky, poptávky a závěrečnou interpretaci výsledků z obou analýz. V rámci analýzy nabídky byl ve 4 argentinských restauracích proveden mystery shopping, na základě něhož jsou restaurační zařízení v práci porovnána. Pro analýzu poptávky po argentinské gastronomii v Praze bylo využito vlastního dotazníkového šetření. V závěrečné kapitole jsou shrnuty předchozí poznatky a také jsou zde nastíněna možná doporučení jednotlivým restauracím.