Současné podnikatelské prostředí Bulharska - Janská, Jana (2017)
Tato práce pojednává o současném stavu podnikatelského prostředí v Bulharsku. Cílem této práce je poskytnout základní informace o podnikatelském prostředí v zemi z hlediska atraktivnosti pro české podnikatelské subjekty, kteří mají zájem na daný trh vstoupit. Po teoretické vymezení pojmů a uvedení do problematiky následuje analýza podnikatelského prostředí metodou PESTL, která se věnuje analýze jednotlivých částí podnikatelské prostředí a odhaluje jeho zvláštnosti. Na základě PESTL analýzy je vytvořena SWOT analýza prostředí, která identifikuje silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby země. Poslední kapitola se věnuje vývoji vzájemné ekonomické spolupráci Bulharska a České republiky a poskytuje informace o perspektivních oborech pro český export a investice.