Bezpečnostně-kulturní aspekty utváření mediální obrazu : případ odchodu iráckých rodin z Česka v kontextu mezinárodní migrační krize - Jonáčková, Lucie; Müller, Karel B., 1972-; Fleissner, Kamil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Bakalářská práce se zabývá bezpečnostně-kulturními aspekty utváření mediálního obrazu odchodu iráckých rodin z ČR. Cílem práce je hodnocení sekuritizace migrace ve vybraných mediích v případu odchodu iráckých rodin z České republiky. V teoretické části uvádím pojem bezpečnosti, sekuritizace, vztah médií a společnosti a případ iráckých rodin. V praktické časti pomocí kvantitativní a kvalitativní obsahové analýzy článků vydaných ve třech českých denících (Blesk, Mladá fronta Dnes a Právo) se budu snažit odpovědět na otázku, zda dochází k sekuritizaci migrace a jak se liší mediální obrazy kauzy iráckých rodin v jejich článcích.
Vedoucí práce: Karel Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses