Ekonomická migrace do zemí EU v kontextu procesu globalizace - Halas, Anastasie; Procházková Iliniţchi, Cristina; Straková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Předmětem bakalářské práce je analýza vztahů mezi ekonomickou migrací a globalizací se zaměřením na konkrétní situaci Evropské unie. Teoretická část práce je věnována popisu trendů globalizace a jejich působení v současném světě. Zabývá se také momentální podobou migrace mezi členskými zeměmi i imigrací ze třetích zemí do EU jako celku. Zvláštní pozornost je věnována migrantským komunitám přítomným v členských zemích Evropské unie. Analytická část spojuje konkrétní procesy globalizace s jejich působením na ekonomickou migraci do zemí EU. Zabývá se tím, jaké skupiny migrantů jsou prostřednictvím globalizace podporovány k emigraci do EU a zejména jakým způsobem k tomu dochází.
Vedoucí práce: Cristina Procházková Ilinitchi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses