Komparativní analýza ekonomické výkonnosti stavebních podniků s ohledem na hospodářskou krizi - Rybár, Miroslav; Dvořák, Jiří; Vlnas, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Cílem diplomové práce je zjistit pomocí metod finanční analýzy, jak hospodářská krize ovlivnila dva vybrané stavebně výrobní podniky a díky jakým charakteristikám v hospodaření dokázaly podniky krizi úspěšně přečkat. Začátek diplomové práce je věnován mapování průběhu krize ve stavebnictví v České republice v rozsahu let 2008 až 2015. Následně je podrobně popsána finanční analýza, jejíž metody jsou vybrány a upraveny s ohledem na možnost komparace odvětví s podniky. U vybraných podniků Stavitelství Řehoř s.r.o. a RRR spol. s.r.o. i stavebnictví je provedena finanční analýza a dosažené výsledky jsou vzájemně porovnány. Výstupem práce jsou doporučení podnikům k úspěšnému přečkání krize ve stavebnictví, vyplynuvší z finanční analýzy podniků a stavebnictví v České republice.
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: stavebnictví; hospodářská krize; finanční analytici; srovnávací metody; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; construction industry; economic crises; financial analysts; comparative methods; master's theses