Právní odpovědnost ve sportu - Alferova, Valeriya; Hejda, Jan, 1955-; Tripes, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Cílem této práci je zjistit, jak je právo propojené se sportem a jak na něho působí. Hlavním prvkem mé práce je pochopení zapojení pravá do sportu. A to v situaci, když dojde k jednotlivým úrazům. V tomto mně pomůžou příklady z odborné české literatury. Budu se zabývat popisem skutečných úrazu z různých sportovních odvětvi. Také jsem popsala jednotlivá pravidla a předpisy, sankce a tresty za jejich porušení. Budu to probírat i z hlediska sportovní legislativy a vysvětlím, z jakého důvodu vůbec došlo k zapojení práva.
Vedoucí práce: Jan Hejda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: sport; sportovní úrazy; úrazové pojištění; právo; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; sport; sports accidents; accident insurance; law; bachelor's theses