Vliv zaměstnanecké spokojenosti na konkurenceschopnost podniku - Karlová, Barbora (2017)
Hlavním cílem bakalářské práce bylo zjistit vliv lidských zdrojů na konkurenceschopnost podniku a zároveň zjistit, zda má spokojenost zaměstnanců na vliv dopad. V první části mé práce jsem provedla operacionalizaci hlavních pojmů, tedy konkurenceschopnosti podniku a souvislost s lidskými zdroji, zaměstnanecké spokojenosti a faktorů, které ji ovlivňují. Výzkum jsem provedla ve dvou konkurenceschopných podnicích, SINKA reklama a SC Metal. Spokojenost zaměstnanců jsem zkoumala pomocí dotazníkového šetření s použitím hodnotících škál. Metodou VRIO jsem zjistila, jak podniky na lidské zdroje nahlížejí. Pro verifikaci hypotéz jsem na základě zjištěných výsledků míry spokojenosti zaměstnanců a modelu VRIO uspořádala rozhovor se zaměstnavateli.