Francie : ekonomika a postavení na mezinárodním trhu cestovního ruchu - Baťhová, Barbora (2017)
Diplomová práce se zabývá ekonomikou Francie a postavením této země na mezinárodním trhu cestovního ruchu. Cílem práce je provedení analýzy makroekonomických ukazatelů ekonomiky a vyhodnocení postavení Nového Zélandu v rámci trhu mezinárodního cestovního ruchu současně se zhodnocením konkurenceschopnosti země v obou oblastech. Nejprve je v práci provedena makroekonomická analýza francouzské ekonomiky a poté zhodnocen ekonomický vývoj země a její konkurenceschopnost. Poté se práce zaměřuje na cestovní ruch Francie, jeho charakteristiku, hlavní regiony, atraktivity a nejnovější statistiky společně se zhodnocením konkurenceschopnosti a postavením na mezinárodním trhu cestovního ruchu. Na závěr práce popisuje problematické oblasti a aktuální strategii cestovního ruchu země a zmiňuje možný budoucí vývoj.