Automatizace dataminingového procesu v datech o dopravních nehodách v České republice - Podavka, Jan (2017)
Tato diplomová práce se zabývá tématem automatizace dataminingového procesu v programu LISp-Miner. Cílem práce je vytvořit automatizovaný proces, který analyzuje analytické otázky v datech o dopravních nehodách v České republice pomocí skriptovacího jazyka LMCL a modulu LM Exec. Práce v teoretické části popisuje celý proces dobývání znalostí z databází a nejpoužívanější metodiky. Dále popisuje relevantní témata pro práci s programem LISp-Miner. Praktická část je zaměřena na popis dopravních nehod v ČR, popis použitých dat, tvorbu a vyhodnocení analytických otázek a především popis vytvořených skriptů. Výstupem práce je skupina skriptů a návod, jak je znovu použít, takže je možné je znovu využít pro analýzu aktuálních dat o dopravních nehodách nejenom v ČR, pokud budou mít data stejnou strukturu.