Automatizace dataminingového procesu v datech o dopravních nehodách v České republice - Podavka, Jan; Šimůnek, Milan, 1975-; Urbaniec, Krzysztof; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato diplomová práce se zabývá tématem automatizace dataminingového procesu v programu LISp-Miner. Cílem práce je vytvořit automatizovaný proces, který analyzuje analytické otázky v datech o dopravních nehodách v České republice pomocí skriptovacího jazyka LMCL a modulu LM Exec. Práce v teoretické části popisuje celý proces dobývání znalostí z databází a nejpoužívanější metodiky. Dále popisuje relevantní témata pro práci s programem LISp-Miner. Praktická část je zaměřena na popis dopravních nehod v ČR, popis použitých dat, tvorbu a vyhodnocení analytických otázek a především popis vytvořených skriptů. Výstupem práce je skupina skriptů a návod, jak je znovu použít, takže je možné je znovu využít pro analýzu aktuálních dat o dopravních nehodách nejenom v ČR, pokud budou mít data stejnou strukturu.
Vedoucí práce: Milan Šimůnek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní a webové technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses