Norsko v rámci EHP a vztahy k EU - Kořínková, Kristýna (2017)
Cílem této práce je charakterizovat norskou pozici v Evropském hospodářské prostoru, dopady na obchod se zbožím a službami a zároveň vzájemné vztahy plynoucí ze spolupráce Norska a Evropské unie. První kapitola se bude věnovat charakteristice Norska a jeho postavení ve světové ekonomice. Druhá kapitola se přímo zaměří na Evropský hospodářský prostor a vymezení norského postoje k evropské integraci. Poslední kapitola bude analyzovat dopady uzavření Dohody o Evropském hospodářském prostoru, jak z hlediska obchodního, tak i v rámci spolupráce v několika významných oblastech.