Norsko v rámci EHP a vztahy k EU - Kořínková, Kristýna; Jiránková, Martina, 1967-; Straková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Cílem této práce je charakterizovat norskou pozici v Evropském hospodářské prostoru, dopady na obchod se zbožím a službami a zároveň vzájemné vztahy plynoucí ze spolupráce Norska a Evropské unie. První kapitola se bude věnovat charakteristice Norska a jeho postavení ve světové ekonomice. Druhá kapitola se přímo zaměří na Evropský hospodářský prostor a vymezení norského postoje k evropské integraci. Poslední kapitola bude analyzovat dopady uzavření Dohody o Evropském hospodářském prostoru, jak z hlediska obchodního, tak i v rámci spolupráce v několika významných oblastech.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses