Monetární (peněžní a úvěrová) politika Ruské federace a její vliv na podnikatelskou sféru - Rogozhnikov, Nikita (2017)
Cílem bakalářské práce je analýza a vysvětlení monetární politiky centrální banky Ruské federace, a vymezení specifičností jejího fungování v období 2000-2015, jejich cílů, modelů, hlavních instrumentů a metod regulace. Nejdříve se v první kapitole věnuje teoretickému problému monetarní politiky, v této části jsou popsány základní teoretické aspekty fungování měnové politiky. Pak bude popsáno fungování a učinnost centrální banky v podminkách ruské ekonomiky. Dále jsou rozebrány dvě období: 2000-2013 a 2014-2015.. V rámci samotné analýzy monetární politiky Ruské federace budou probrány podmínky zahajení kríze 2014-2015. Stejné tak budou probrány nástroje, pomocí kterých se centrální banka Ruské federace snaží docílit konečných žádoucích výsledků. Dále se bude uveden vliv na podnikatelskou sféru a ruskou ekonomiku.