Monetární (peněžní a úvěrová) politika Ruské federace a její vliv na podnikatelskou sféru - Rogozhnikov, Nikita; Soukup, Jindřich, 1955-; Kulbakov, Nikolay; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem bakalářské práce je analýza a vysvětlení monetární politiky centrální banky Ruské federace, a vymezení specifičností jejího fungování v období 2000-2015, jejich cílů, modelů, hlavních instrumentů a metod regulace. Nejdříve se v první kapitole věnuje teoretickému problému monetarní politiky, v této části jsou popsány základní teoretické aspekty fungování měnové politiky. Pak bude popsáno fungování a učinnost centrální banky v podminkách ruské ekonomiky. Dále jsou rozebrány dvě období: 2000-2013 a 2014-2015.. V rámci samotné analýzy monetární politiky Ruské federace budou probrány podmínky zahajení kríze 2014-2015. Stejné tak budou probrány nástroje, pomocí kterých se centrální banka Ruské federace snaží docílit konečných žádoucích výsledků. Dále se bude uveden vliv na podnikatelskou sféru a ruskou ekonomiku.
Vedoucí práce: Jindřich Soukup
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses