Pozícia českých módnych značiek na domácom a zahraničnom trhu - Štefanisková, Alexandra (2017)
Predložená bakalárska práca sa zaoberá postavením českých módnych značiek na domácom a zahraničnom trhu. Jej cieľom je pomocou vonkajšej analýzy skompletizovať profily identít vybraných značiek a posúdiť ich umiestnenie na trhu módy. Práca je členená do troch kapitol. Teoretická časť sa zaoberá marketingovým poňatím značky, jej zložkami a vlastnosťami. Taktiež vymedzuje špecifiká značky v módnom priemysle, rôzne prístupy k rozvoju jej identity a metódy tvorby positioningu značky ako takej. Výskumná časť je venovaná analýze troch vybraných módnych značiek. Značky sú volené s ohľadom na ich rôznorodosť z hľadiska profilu a prístupu ku komunikácii so spotrebiteľmi. Praktická časť práce vychádza z dotazníkového šetrenia cieleného na českú a slovenskú spotrebiteľskú základňu, ktoré skúma jej nákupné zvyky a povedomie o českých módnych značkách.