Pozícia českých módnych značiek na domácom a zahraničnom trhu - Štefanisková, Alexandra; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Vojtíšek, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Predložená bakalárska práca sa zaoberá postavením českých módnych značiek na domácom a zahraničnom trhu. Jej cieľom je pomocou vonkajšej analýzy skompletizovať profily identít vybraných značiek a posúdiť ich umiestnenie na trhu módy. Práca je členená do troch kapitol. Teoretická časť sa zaoberá marketingovým poňatím značky, jej zložkami a vlastnosťami. Taktiež vymedzuje špecifiká značky v módnom priemysle, rôzne prístupy k rozvoju jej identity a metódy tvorby positioningu značky ako takej. Výskumná časť je venovaná analýze troch vybraných módnych značiek. Značky sú volené s ohľadom na ich rôznorodosť z hľadiska profilu a prístupu ku komunikácii so spotrebiteľmi. Praktická časť práce vychádza z dotazníkového šetrenia cieleného na českú a slovenskú spotrebiteľskú základňu, ktoré skúma jej nákupné zvyky a povedomie o českých módnych značkách.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses