Česko-norská obchodní spolupráce s přihlédnutím ke kulturním odlištnostem - Sumegová, Tamara (2017)
Cílem této bakalářské práce je analýza obchodních vztahů České republiky a Norska z pohledu obchodní výměny a kulturních odlišností. Práce je rozdělena do pěti kapitol. První kapitola je zaměřena na obecnou charakteristiku Norska. Druhá kapitola charakterizuje Norsko z ekonomického hlediska. Třetí kapitola pojednává o česko-norské obchodní spolupráci. Čtvrtá kapitola obsahuje informace o specifické norské kultuře, rozdílech mezi českým a norským národem a obchodním jednání s Nory. Pátá kapitola se věnuje dotazníkovému šetření s českými obchodníky, kteří mají zkušenosti s obchodním jednáním s Nory.