Cestovní ruch pro všechny se zaměřením na dětské tábory - Hanusková, Marcela; Kalábová, Markéta; Abrhám, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá sociálním cestovním ruchem, aplikovaným na dětské tábory. Představením organizace Pionýr, z. s. a následným rozborem poskytnutých dat o táborech za roky 2002 - 2016. Cílem práce je analyzovat postavení nabídky, především pionýrských táborů, na trhu České republiky. Dále pomocí dat získaných z projektu SAFE demonstrovat, jakou měrou přispívá dobrovolnická práce na táborech v České republice. V neposlední řadě bylo cílem ověřit, jakým způsobem jsou dobrovolnické dětské tábory důležité a přínosné v sociálním cestovním ruchu. Při analýze dat spolku Pionýr byla zjištěna klesající tendence počtu táborů a také počtu dětí, které se táborů účastnily, nicméně zájem o tábory je stále velký. Na základě výstupů z projektu SAFE, bylo vypočteno, kolik by stála dobrovolnická práce na pionýrských táborech za rok 2016.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses