Nekalé obchodní praktiky - Alvaradová, Karolína (2017)
Práce se skládá z části teoretické a praktické. Předmětem teoretické části je vymezení pojmu nekalá obchodní praktika a s ním témat spojených. První kapitola se týká vztahu ochrany spotřebitele a nekalých obchodních praktik. Druhá kapitola je teoretickým výkladem problematiky nekalých obchodních praktik. Cílem praktické části práce je prostřednictvím vlastního dotazníkového šetření vyhodnotit, jak nahlíží spotřebitel na problematiku nekalých obchodních praktik, nakolik se jeho vnímání liší od vymezení pojmu v zákoně a zda si připadá v této oblasti dostatečně chráněn. Šetření má také za úkol zjistit, zda spotřebitel zná svá práva v této oblasti a zda ví, na koho se v případě nejasností obrátit.