Nekalé obchodní praktiky - Alvaradová, Karolína; Zeman, Jiří; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Práce se skládá z části teoretické a praktické. Předmětem teoretické části je vymezení pojmu nekalá obchodní praktika a s ním témat spojených. První kapitola se týká vztahu ochrany spotřebitele a nekalých obchodních praktik. Druhá kapitola je teoretickým výkladem problematiky nekalých obchodních praktik. Cílem praktické části práce je prostřednictvím vlastního dotazníkového šetření vyhodnotit, jak nahlíží spotřebitel na problematiku nekalých obchodních praktik, nakolik se jeho vnímání liší od vymezení pojmu v zákoně a zda si připadá v této oblasti dostatečně chráněn. Šetření má také za úkol zjistit, zda spotřebitel zná svá práva v této oblasti a zda ví, na koho se v případě nejasností obrátit.
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses