Postavenie Brazília na trhu ropy - Kužmová, Anna (2017)
Cieľom bakalárskej práce je analyzovať postavenie Brazílie na svetovom trhu ropy. Prvá kapitola je zameraná na základnú charakteristiku ropy a obchodovanie s ňou. Druhá kapitola je venovaná aktuálnej situácii na svetovom trhu ropy a objasnenie súčasného vývoja jeho základných ukazovateľov. Tretia kapitola sa zaoberá na poukázanie na zmenu postavenia Brazílie na svetovom trhu, mieru vplyvu ropného odvetvia na domácu ekonomiku a analýzu súčasného stavu brazílskeho ropného trhu.